Din ce in ce mai multi oameni folosesc bicicleta pentru a se deplasa in oras, atat pentru a merge la serviciu, cat si pentru a face o plimbare in weekend. Dar cand vrem sa cumparam bicicleta proprie, deseori nu stim de unde sa incepem. Pentru a va oferi o mana de ajutor, va impartasim cateva sfaturi care va vor ajuta cu siguranta sa alegeti bicicleta potrivita.

Tipuri de biciclete

Atunci cand alegeti o bicicleta, este important sa va ganditi la ce o veti folosi: daca este pentru oras, pentru a face sport sau doar pentru a va deplasa; daca preferati calitatea sau „frumusetea”; daca intentionati sa o utilizati pe drumuri murdare, etc.

Biciclete urbane

Ele sunt rapide si confortabile, deci este tipul ideal de bicicleta pentru a merge in oras. Ele favorizeaza o buna pozitie a coloanei vertebrale. Acestea sunt concepute pentru uzul recreational. Daca sunteti interesati sa va antrenati la viteze mari, nu este ideala pentru dvs.

Biciclete pliabile

O alternativa foarte moderna este bicicleta pliabila, deoarece are multe avantaje, cum ar fi dimensiunea si usurinta de stocare si transfer. Folositi-o si, cand ajungeti la destinatie, o pliati in 2 sau 3 – in functie de marca – si o puteti lasa in orice colt, fara a provoca inconveniente. Acesta ocupa mai putin loc decat un scaun.

Biciclete de plimbare si de plaja

Aceste biciclete sunt caracterizate prin faptul ca sunt cele mai ieftine si cele mai confortabile. In general, acest tip de bicicleta este folosit pentru scurte plimbari. Avantajul pe care il au este ca acestea sunt foarte rezistente datorita compozitiei materialelor economice. Dezavantajul ar fi ca nu puteti face calatorii foarte lungi, mai ales in acele locuri unde suprafata necesita amortizare sau schimbare de viteza.

Biciclete pentru munte

Bicicletele Mountain Bike sunt cele mai utilizate si cele mai vandute pe piata datorita versatilitatii lor deosebite. Acestea sunt concepute pentru toate tipurile de trasee: de la trasee lungi pana la trasee scurte, in zone stancoase si murdare, precum si pe trotuar. Sunt biciclete foarte rezistente cu anvelope largi si cu o mare varietate de modele compuse din diferite materiale.

Biciclete de competitie

Bicicletele pentru competitie – viteza este principala lor caracteristica. Deoarece greutatea este un factor important sunt bicicletele usoare cu anvelope inguste . Utilizarea lor este foarte specifica, deoarece nu pot fi folosite in afara pistei. Principalul dezavantaj pe care il au este pozitia lor incomoda, mentinand spatele indoit si indreptat inainte.