Cand vine vorba de un sport pentru copiii dvs., aveti destule variante de unde puteti alege. Deci, cum decideti la ce sa va inscrieti copilul atunci cand este posibil sa nu fie suficient de mare ca sa decida singur?

Un loc bun pentru a incepe este de a afla ce sporturi sunt cele mai potrivite varstei copilului dumneavoastra. Desi nu exista reguli, in general, ceea ce este perfect pentru un copil de 10 ani nu va fi potrivit pentru un copil mai mic.

Varsta cuprinsa intre 6 la 9 ani

Copiii cu varsta cuprinsa intre 2 si 5 ani sunt prea tineri pentru majoritatea sporturilor organizate. Deci, la aceasta varsta nu va stresati prea mult daca micutul nu este inscris la o multime de activitati post-scolare. Copiii care participa la sporturile organizate nu obtin nici un avantaj pe termen lung in ceea ce priveste performantele sportive viitoare. La aceasta varsta, jocul liber nestructurat este de obicei cel mai bun, cum ar fi alergarea, dansul, aruncarea, prinderea si inotul.

Varsta de la 6 la 9 ani

Pe masura ce copiii isi largesc viziunea, pot imbunatati abilitatea de a se concentra pe perioade lungi de timp, de a se concentra si de a avea abilitati tranzitorii, cum ar fi aruncarea la distanta. De asemenea, ei pot sa urmeze mai bine instructiunile. Pentru copiii intre 6 si 9 ani, se considera activitati organizate, cum ar fi alergarea, fotbalul, rugby, gimnastica, inot, tenis si arte martiale.

Peste 10 ani

La varsta de 10 ani, copii au o viziune matura, o mai buna coordonare si echilibru si abilitatea de a intelege si reaminti strategiile sportive. Ei sunt, de obicei, gata sa se implice in sporturi complexe de calificare, cum ar fi fotbal, baschet, hochei si volei.

Pe langa faptul de a decide daca un sport este adecvat varstei copilului dvs., luati in considerare cat de mult se va bucura de activitate pe baza maturitatii si abilitatilor. Copilul dumneavoastra poate sa arate o preferinta naturala pentru o activitate fata de alta, care nu trebuie ignorata.