Simona Halep  devine cea de-a 25-a jucatoare din istoria WTA, si din tara, care a ajuns numarul 1 mondial. Simona Halep a devenit ce-a de-a 5-a jucătoare de pe primul loc în turneu după ce a avansat în finala turneului China Open de la Beijing. Romanca a invins-o pe campioana Jelena Ostapenko cu 6-2, 6-4.

In varsta de 26 de ani, devine prima jucatoare care reprezinta Romania, care atinge aceasta etapa istorica de la introducerea clasamentelor pe computer in 1975 si va fi cea de-a 25-a femeie, care va detine clasamentul nr.1.

Noua ei pozitie la World WTA nr. 1 a pus capat domniei lui Garbiñe Muguruza din Spania, care a petrecut patru saptamani in pozitia sa, iar ea este a cincea femeie din 2017 care detine locul de top, urmand si Angelique Kerber, Serena Williams si Karolina Pliskova .

Dupa patru incercari nereusite, Halep a ajuns in cele din urma pe primul loc – clasamentul Mondial nr. 1 – in turneul femeilor, invingandu-o pe Jelena Ostapenko. Halep a invins-o pe Jelena Ostapenko in semifinala lor 6-2, 6-4, asigurandu-i locul numarul 1, si  prima femeie nr. 1 din tarile din Europa de Est.

In varsta de 26 de ani va fi cea de-a cincea femeie care va detine primul loc in acest an, dar primul roman din istoria WTA.

Halep a invins-o pe Maria Sharapova la inceputul acestei saptamani si infrangerea lui Ostapenko a avut un miros de razbunare.