Sporturile diferite sunt jucate in intreaga lume ca hobby-uri, de cariera sau ca parte a regimurilor de fitness. Unele sporturi au devenit mai populare decat altele, atragand miliarde de fani, asa ca am compilat aceasta lista in functie de participare, spectatori si drepturi de televiziune, prestigiu in mass-media, raspandirea globala si salarii la nivel superior.

1. Fotbal

Cu peste 4 miliarde de fani din intreaga lume, fotbalul este alegerea clara nr.1 pe lista cu cele mai populare sporturi. Fotbalul este unul dintre cele mai accesibile sporturi din lume si nu exista aproape nimeni in aceasta lume care nu a lovit o minge la un moment dat in viata lor.

2. Baschet

Cu peste 1 miliard de fani, al doilea cel mai mare numar de ligi profesionale din intreaga lume, si cel mai mare salariu mediu la cel mai inalt nivel (4,4 milioane de dolari), baschetul este cel mai rapid sport din lume.

Baschetul este cel mai rapid sportiv pe scara, de la venituri la competitii / ligi. Din ce in ce mai multe ligi profesionale sunt infiintate in tari din intreaga lume, in special in tarile din Europa de Est, cum ar fi Polonia, Ungaria, Cehia, Serbia si Lituania.

3. Crichet

Cu aproximativ 2 miliarde de adepti, cricketul este unul dintre cele mai populare sporturi din lume. Liga Twenty20 este al treilea eveniment sportiv cel mai vizionat din spatele Cupa Mondiala a FIFA si Cupa Mondiala de Rugby.

4. Tenis

Cu o medie de 45 de tari reprezentate in top 100 atat la barbati, cat si la femei, tenisul este fara indoiala printre cele mai populare sporturi din lume.

In plus, jucatorii din jocurile pentru barbati si femei, din 30 de tari diferite, au castigat cel putin un grand slam, facandu-l un record unic in sport.

5. Atletism

Intr-adevar unul dintre cele mai populare sporturi din lume, atletismul reprezinta mai multe discipline, printre care se numara alergarea, saritura in inaltime si saltul lung, precum si alte evenimente pe teren.